APARITIA MUCEGAIULUI, IGRASIA

 

Igrasia cat si a mucegaiul reprezinta situatii neigienice si inestetice. Astfel de probleme trebuie remediate deoarece in afara aspectului inestetic, cauzat de distrugerea stratului de vopsea, un efect deloc de neglijat este dezvoltarea si intretinerea unui mediu nesanatos pentru organism.

Citeste mai mult..

CUTAREA STRATULUI DE VOPSEA

 

Curatati prin razuire sau slefuire suportul pentru a indeparta acoperirea incretita. Daca folositi un grund, lasati-l sa se usuce complet inainte de aplicarea stratului de vopsea. Revopsiti (evitand temperatura/ umiditatea extrema) aplicand un strat neted de vopsea in functie de modul de aplicare si de recomandarile producatorului, se face reglarea vascozitatii, prin adaugarea de diluant.

Citeste mai mult..

EXFOLIEREA VOPSELEI LAVABILE

 

Daca bulele de aer din stratul de vopsea (basicile) sunt doar la suprafata suportului, acestea se pot inlatura prin razuire cu ajutorul unui spaclu, perie de sarma sau daca este cazul prin procedeul de decapare.Suprafata respectiva se smirgheluieste, se desprafuieste, se repara si se pregateste corespunzator in functie de natura suportului si a vopselei utilizate, ulterior se aplica vopseaua (respectati recomandarile producatorului).

Citeste mai mult..

APARITIA DIFERENTEI DE NUANTA

 

Este important sa zugraviti un perete intreg fara sa faceti pauza, astfel evitati aparitia diferentelor de nuante. Mentineti intotdeauna o muchie umeda atunci cand vopsiti, aplicand vopseaua spre zone nevopsite si apoi inapoi spre zona vopsita. Important: vopsiti mai intai marginile (muchiile dintre pereti, conturul ferestrelor si al usilor).

Citeste mai mult..

DECOLORAREA PREMATURA A VOPSELELOR, PIERDEREA INTENSITATII NUANTEI

 

Atunci cand decolorarea este un rezultat al cretarii, este necesar sa se indeparteze praful format cu ajutorul unei perii, se spala bine suprafata respectiva, se usuca si se pregateste corespunzator pentru o noua reacoperire cu vopsea de exterior.

Citeste mai mult..

SFATURI PENTRU APLICAREA VOPSELEI ALCHIDICE

 

Suprafetele noi din lemn trebuie sa fie suficient de uscate astfel incat sa nu se tensioneze si sa nu crape dupa montare si vopsire. Suprafetele din lemn se curata, se slefuiesc in lungul fibrei cu hartie abraziva cu granulatie medie, se desprafuiesc, se degreseaza apoi se grunduiesc in 1-2 straturi cu VADY Grund  de impregnare care are ca efect protectie impotriva cariilor, insectelor si mucegaiului.

Citeste mai mult..