EXFOLIEREA vopselei lavabile

EXFOLIEREA, cojirea, FORMAREA BULELOR DE AER IN STRATUL DE VOPSEA lavabila (BASICAREA)

CAUZE:

  • aplicarea vopselei lavabile pe un perete care nu este pregatit corespunzator;
  • aplicarea vopselelor pe un substrat care nu este bine uscat;
  • patrunderea umezelii prin peretii exteriori;
  • nerespectarea conditiilor de clima la aplicarea produsului (temperatura de aplicare prea scazuta sau prea ridicata, umiditatea ridicata la aplicare, expunerea stratului de vopsea la umiditate ridicata dupa uscarea acestuia la suprafata, dar nu si in profunzime, aplicarea vopselelor pe timp de vant rece, etc.);
  • pregatirea necorespunzatoare a vopselei (aplicata prea gros – nediluata, supradiluata);
  • nerespectarea timpului de reacoperire intre straturi;
  • imbatranirea naturala a vopselelor din cauza variatiilor de temperatura, fenomenelor de inghet-dezghet. Se pierde elasticitatea peliculei de vopsea datorita dilatatiilor si contractiilor care au loc.

 

REMEDII

Daca bulele de aer din stratul de vopsea (basicile) sunt doar la suprafata suportului, acestea se pot inlatura prin razuire cu ajutorul unui spaclu, perie de sarma sau daca este cazul prin procedeul de decapare.Suprafata respectiva se smirgheluieste, se desprafuieste, se repara si se pregateste corespunzator in functie de natura suportului si a vopselei utilizate, ulterior se aplica vopseaua (respectati recomandarile producatorului).
Daca este afectat stratul-suport in profunzime, trebuie inlaturata cauza aparitiei umezelii, apoi se indeparteaza stratul afectat si se repara.

Produsele din gama VADY Vopsele Lavabile se aplica usor, au o acoperire foarte buna  (respectati recomandarile producatorului si pregatiti suportul corespunzator pentru a evita bulele de aer si exfolierea).