SFATURI PENTRU APLICAREA VOPSELEI ALCHIDICE

Pregatirea suprafetelor

Suporturile pe care se aplica vopseaua trebuie sa fie curate, desprafuite, uscate si degresate.

 

Suprafete noi

SUPRAFETE METALICE NOI

Suprafetele metalice se curata, se indeparteaza rugina si eventualul tundar prin periere sau se slefuieste cu hartie abraziva si se degreseaza cu VADY Diluant Profesional D 509. Apoi se aplica grundul alchidic pentru protectie  VADY Grund Anticoroziv. Dupa uscarea grundului se recomanda o usoara slefuire a acestuia pentru a mari aderenta vopselei.

SUPRAFETE NOI DIN LEMN

Suprafetele noi din lemn trebuie sa fie suficient de uscate astfel incat sa nu se tensioneze si sa nu crape dupa montare si vopsire.
Suprafetele din lemn se curata, se slefuiesc in lungul fibrei cu hartie abraziva cu granulatie medie, se desprafuiesc, se degreseaza apoi se grunduiesc in 1-2 straturi cu VADY Grund de impregnare care are ca efect protectie impotriva cariilor, insectelor si mucegaiului. Dupa uscarea grundului de impregnare si tratare se recomanda slefuirea si despafuirea. Se aplica vopseaua in 1-2 straturi. La exterior se recomanda aplicarea in 2 straturi.

SUPRAFETE NOI DIN ZIDARIE, BETON SI TENCUIELI

Se lasa suprafata sa se usuce si sa se matureze, se indeparteaza eventuala eflorescenta, pana la stoparea ei, apoi se aplica un grund de imbibare. Dupa uscarea grundului se aplica vopseaua in 1-2 straturi.

 

Suprafete vopsite in prealabil

SUPRAFETE METALICE VOPSITE IN PREALABIL

  • in cazul suprafetelor degradate se indeparteaza vechiul strat pana la un suport adecvat prin decapare chimica sau cu mijloace mecanice, se remediaza fisurile si alte imperfectiuni ale suprafetei, se usuca, se indeparteaza praful si se aplica un strat de grund alchidic , apoi se aplica vopseaua.
  • daca suprafata este in stare buna, se spala si se slefuieste. Dupa uscare se aplica vopsesusa in 1-2 straturi, functie de puterea de acoperire a acestuia si de solicitarile suportului.

SUPRAFETE DIN LEMN VOPSITE IN PREALABIL

  • in cazul suprafetelor degradate se indeparteaza toate portiunile de vopsea veche neaderente cu spaclul, peria de sarma sau hartie abraziva, chituiti denivelarile, slefuiti intreaga suprafata si desprafuiti. Nu incercati sa indepartati vopseaua veche cu flacara deoarece riscati sa distrugeti structura lemnului. Apoi se aplica vopseaua in 1-2 straturi, functie de puterea de acoperire a acestuia si de solicitarile suportului.
  • daca suprafata este in stare buna, se spala si se slefuieste. Dupa uscare se aplica vopseaua in 1-2 straturi, functie de puterea de acoperire a acestuia si de solicitarile suportului.

SUPRAFETE DIN ZIDARIE, BETON, TENCUIALA VOPSITE IN PREALABIL

  • in cazul suprafetelor degradate se indeparteaza toate portiunile de vopsea veche neaderente cu spaclul, peria de sarma sau hartie abraziva, chituiti denivelarile, slefuiti intreaga suprafata si desprafuiti. Apoi se aplica vopseaua in 1-2 straturi, functie de puterea de acoperire a acestuia si de solicitarile suportului.
  • daca suprafata este in stare buna, se spala cu o solutie de detergent, se slefuieste cu o hartie abraziva suprafata umeda. Dupa uscare se aplica vopseaua in 1-2 straturi, functie de puterea de acoperire a acestuia si de solicitarile suportului.