APARITIA MUCEGAIULUI, IGRASIA

MUCEGAIUL – APARITIA PE O SUPRAFATA VOPSITA SAU NEVOPSITA A PETELOR GRI, GALBUI, NEGRE SAU MARO.

CAUZE:

  • pereti care nu respira;
  • spatii expuse putin sau chiar deloc luminii solare;
  • existenta constanta a vaporilor de apa care condenseaza pe perete;
  • spatii care retin umezeala (bai, bucatarii, balcoane, subsoluri, beciuri, etc.);
  • apliarea vopselei pe un substrat de pe care nu a fost indepartat mucegaiul.

 

REMEDII

Igrasia cat si a mucegaiul reprezinta situatii neigienice si inestetice. Astfel de probleme trebuie remediate deoarece in afara aspectului inestetic, cauzat de distrugerea stratului de vopsea, un efect deloc de neglijat este dezvoltarea si intretinerea unui mediu nesanatos pentru organism. Igrasia apare adesea in zonele cu diferente termice, de aceea se recomanada izolarea peretilor exteriori cu polistiren. Importante sunt asigurarea unei bune ventilatii (montarea hotei in bucatarie, montarea ventilatorului in baie) si aerisirea in mod regulat a incaperilor.
In functie de afectiune incaperea trebuie tratata in totalitate  sau numai pe o anumita suprafata. Tratarea se poate realiza intr-un mod simplu si eficient cu ajutorul solutiilor antimucegai din gama noastra de produse, VADY ANTIMUCEGAI FORTE, lavabila ECONOMIC Antimucegai sau PRACTIC Baie&Bucatarie Antimucegai, destinate prevenirii aparitiei mucegaiului, ciupercilor, algelor cat si tratarea zonelor deja infestate, dar nu inainte de a curata stratul de zugraveala sau de tencuiala existent.
Solutiile VADY  Antimucegai sau VADY Antimucegai Forte se aplica usor si se absorb rapid in substrat. Suprafetele mucegaite se spala cu Solutia VADY Antimucegai sau VADY Antimucegai Forte utilizand materiale textile, bidinea, perie sau prin pensulare, apoi se impregneaza cu 1-2 straturi din aceeasi solutie. Intervalul de aplicare intre straturi  este de aproximativ 2 ore.

Atentie!

Suprafetele afectate de mucegai nu se vor curata prin frecare uscata , spalare cu apa sau zugravire noua, pentru a evita imprastierea sporilor de mucegai pe suprafetele trebuie curatate cu VADY ANTIMUCEGAI FORTE . In cazul in care suprafata urmeaza a fi vopsita, produsul se aplica cu min. 24 ore inaintea aplicarii vopselei.