APARITIA DIFERENTEI DE NUANTA

FENOMEN ADESEA INTALNIT LA APLICAREA VOPSELELOR LAVABILE COLORATE.

 

CAUZE:

  • pregatirea necorespunzatoare a suprafetei;
  • pregatirea necorespunzatoare a produsului inainte de utilizare ( neomogenizarea acestuia inainte de a fi aplicat, nerespectarea recomandarilor in ceea ce priveste dilutia produsului);
  • esuarea amorsarii in cazul unei suprafete poroase sau cu diferite grade de absorbtie;
  • aplicarea inegala a cantitatii de vopsea la fiecare pensulare (roluire);
  • nerespectarea conditiilor de clima la aplicarea produsului;

 

REMEDII

Este important sa zugraviti un perete intreg fara sa faceti pauza, astfel evitati aparitia diferentelor de nuante. Mentineti intotdeauna o muchie umeda atunci cand vopsiti, aplicand vopseaua spre zone nevopsite si apoi inapoi spre zona vopsita. Important: vopsiti mai intai marginile (muchiile dintre pereti, conturul ferestrelor si al usilor).

Atunci cand zugraviti cu pensula incepeti dintr-un colt de sus, si aplicati vopseaua cu miscari scurte, pe portiuni mici, pe verticala, si apoi pe orizontala. Lucrati pe o suprafata de circa 1 mp. odata. Treceti la zona alaturata cat timp zugraveala e umeda, ca sa obtineti o imbinare coloristica perfecta.

Atunci cand zugraviti cu trafaletul vopsiti toate colturile cu o pensula de 5-7 cm. Folositi aceeasi bidinea pentru a vopsi locul unde tavanul intalneste peretii, in jurul usilor si ferestrelor, deasupra podelei si in jurul oricarui detaliu, sau oriunde trafaletul nu se potriveste. Puneti vopseaua in tavita, inmuiati trafaletul in vopsea, rulati-l pe grila tavitei pentru a elimina surplusul de vopsea, apoi dati pe tavan si pe pereti. Puneti numai o cantitate mica de vopsea pe trafalet pentru a aplica uniform vopseaua si pentru a elimina pierderile.
Aplicati trafaletul pe suprafata de vopsit si rulati cu miscari uniforme (nu se apasa, ca sa nu se prelinga vopseaua). Incercati sa intindeti vopseaua cu trafaletul inainte ca vopseaua aplicata cu pensula sa se usuce, astfel incat vopseaua aplicata cu trafaletul sa se combine cu vopseaua aplicata cu pensula.

VADY va pune la dispozite o gama de vopsele lavabile: VADY Superplastic ( colorare in 5.000 de nuante) si VADY Practic ( colorare in 20 de culori in diferite nuante nuante).